torsdag 8 februari 2018

Äventyrarna vecka 6: Stubben & Kotten åker buss


I måndags åkte Stubben & Kotten till Djungellekplatsen. Vi började dagen med att leka svansleken. Den går ut på att alla får en svans, som man fäster bakom sig. Sedan skall man försöka fånga så många svansar som möjligt. När man blir av med sin svans så är man ute ur leken. Den som har flest svansar när leken är slut vinner.
Efteråt ville några spela bandy, och resten av gänget gick in till ”djungeln”.
På eftermiddagen gick vi till en annan lekplast som ligger på andra sidan vägen om djungellekplatsen. Där finns olika slags gungor, den här gungan var populärast. Och det gungades flitigt i den hela eftermiddagen. 
På tisdag åkte vi till Stadsparken i Lund. På förmiddagen gick vi till scenen som finns inne i parken. Där läste vi Guldlock och de tre björnarna. Efter sagan delade vi upp oss spelade teater. Barnen fick samarbeta för att komma ihåg hur sagan gick. Vilken gröt smakade Guldlock på först, eller vilken stol var hårdast? Det var spännande, men ovant.
Efteråt gick vi en sväng i parken, de hade satt upp en snökanon som blåste ut en massa snö på en backe. Det var spännande.
Bredvid lekplatsen finns det stora utomhusburar med olika fåglar. Där stannade vi till. I den ena buren fanns det mindre fåglar och i den andra en massa olika hönor.
På eftermiddagen lekte vi på lekplatsen. 

I onsdags var det dags att besöka ett nytt bibliotek. Vi åkte till Oxiebiblioteket och blev mycket positivt överraskade. Överlägset det bästa biblioteket hittills tyckte både barn och vuxna. Vi lånade böcker och cd skivor.
Efter lunch åkte vi till Arriesjöns strövområde och lekte på en hinderbana.
På torsdag bar det av mot Gyllins trädgård. Vi hade fortsatt tur med vädret, sol nästan hela dagen. På förmiddagen lekte barnen att de var häxor. Hur ser en häxa ut? Vissa tyckte att häxor har en stor näsa, medan andra tycker att de låter på ett visst sätt. Bara fantasin kan sätta gränser.
På eftermiddagen rutschade vi i rutschkanorna och fortsatte leka i det fina vädret.