fredag 2 mars 2018

Äventyrarna på bussen vecka 9, Kvisten och Kotten


Måndag: Vi började veckan med att åka till Skrylle för att ta oss an Vilsestigen. Vi klädde på oss varma kläder och tog oss ut i kylan och började vår promenad som var på 1 km (1000 m). Det finns enkla skyltar med pojken Vilse som lär barn hur de ska göra om de gått vilse. Han visar vad barnen ska göra för att klara sig och öka chansen att bli hittade välbehållna.

Vi pratade om markeringarna på träden. Om att det är olika stigar beroende på hur långt man ville gå. Vi följde den vita markeringen på träden.

 


 

Tisdag: På förmiddagen lekte vi svansleken i Hammars Park. Alla barn fick varsin svans (tygbit) som fästes vid kapuschongen. Det gällde för alla barnen att försöka samla så många svansar som möjligt. Om någon tog din svans fick du överlämna dom du hade i handen med till den personen.

Efter det valde några att spela plockepinn och några klättrade i träd innan vi avslutade på Strandlekplatsen (Skeppet).

På eftermiddagen var vi ute på gården. Där spelade vi handboll, fotboll, lekte café m.m. 

Onsdag: Vi åkte till slottsparken och tog tillfället i akt och leka i snön innan det var dags för teater.

 
 


Om teatern:
Pudlar och pommes

”Hundarna Ullis och Ludde älskar sin pool och sitt potatisland. Men efter att stenarna börjar falla från himlen kan de inte stanna kvar. De packar väskorna och färdas över det stormiga havet tills de kommer fram till en ny plats. En plats bebodd av pudlarna Michelle och Don!

Michelle tar med glädje emot hundarna och bjuder det nyanlända sällskapet på pommes frites. Men Don är inte lika glad över de nya besökarna. Istället börjar hans missnöje att växa och snart tycker han att det redan är nog med dogs.”

 Torsdag: ÄNTLIGEN var det dags att åka pulka! Vi körde bort till Almvik där vi hade en backe helt för oss själv. På eftermiddagen stannade vi inne på bussen och lekte med lego, pärlade, gjorde blommor, lekte med dockhuset, ritade m.m.Fredag: Vi skrev om teatern i våra äventyrsböcker.