fredag 2 mars 2018

Barnråd

I tisdags var det barnråd igen. Till den här gången har barnen fått berätta vad de skulle vilja äta på förskolan till frukost och mellanmål. Här är protokollet:
 
Regler för barnrådet.
Vi räcker upp handen när vi vill säga något. Vi väntar på vår tur. Vi lyssnar när andra pratar.
Vad tycker ni om att äta till frukost och mellanmål?


Alla avdelningar har pratat om vad barnen tycker om att äta till frukost och mellanmål för att se vad köket på förskolan kan erbjuda barnen. Här är några av förslagen som har kommit upp:


Frukost: macka, gurka, päron, paprika, gröt, rullebröd, äggröra, puffar, choklad, nutellakaka, äppeljuice, blåbär, paket, apelsinjuice, hamburgare med kött och fanta, päron, mjölk, vatten, grönt äpple, chokladpengar, hamburgare och pommes och varm choklad, macka med skinka, ost och ägg, äggröra med skinka och smörgås, mannagrynsgröt, risgrynsgröt.


Mellanmål: rostebröd, grönt äpple, macka, blåbär, jordgubbar, pannkaka med sylt, apelsinsoppa, smörgås, rostad macka med vanligt vatten, havregrynsgröt, glass, filmjölk, köttbullemacka, fruktsallad, fil.


Vi pratar om att godis innehåller mycket socker och att för mycket socker inte är så bra för tänderna och kroppen och att vi därför inte äter godis på förskolan.
Övriga punkter
 
Beslut
Ban och Elif i köket får barnens förslag och önskemål och till nästa barnråd gör vi en återkoppling till vilka förslag som köket kommer erbjuda.