torsdag 12 april 2018

Äventyrarna Stubben & Stenen åker buss v.15


I måndags åkte Stubben & Stenen Rörelselekplatsen. En ny lekplats som vi inte besökt innan.
På lekplatsen finns det utrymme för många olika lekar. Här kan man klättra, balansera, gunga, rulla, gräva eller studsa! Lekplatsen främjar de motoriska färdigheterna och är en perfekt plats för alla med ”spring i benen”.
Fint väder fick vi också, årets varmaste dag hittills. 

På tisdag bar det av till Stadsparken i Lund. Vi lekte och busade i parken på förmiddagen. På eftermiddagen gick vi och tittade på fåglarna som finns en liten bit från lekplatsen. Sedan fortsatte vi leka på lekplatsen.

 I onsdags åkte vi till Trollskogen. På förmiddagen gick vi på upptäcksfärd i skogen. Det har börjat titta fram en hel del vårblommor, vi såg t.ex. en massa vitsippor.  
Vid ett träsk såg vi en massa grodor som simmade vid kanten. Vi studerade dem en stund innan vi fortsatte vår färd. Vi studerade också mulmholkar som finns i skogen. En mulmholk är en holk (precis en som man gör till fåglar) fast för insekter. I denna holk bor det läderbaggar.


Efter lunchen klättrade och lekte vi vid ett fallet träd. Några barn började skala av barken på trädet med hjälp av pinnar. Fler och fler barn anslöt till projektet och snart var alla i full gång med att skala av barken på det fallna trädet. Och så mycket spännande som gömmer sig under barken. Detta är lite av vad vi såg.

På torsdag åkte vi med den gröna bussen till Tekniska museet. Vi började med att gå upp till ideplaneten. Där är aktiviteterna samlade kring olika ämnen som jord, ljus och vatten och knyter an till enkla saker vi stöter på i vår vardag.

Till lunch åt vi soppa nere i museet matrum. Sedan lekte vi nere i båtlekrummet.