torsdag 19 november 2020

Information gällande hösten

Tack för er förståelse och samarbete under dessa tider. Vi arbetar utifrån riktlinjerna gällande den pågående pandemin och anpassar vår verksamhet för att minska smittspridningen. Huvudingången på förskolan under denna period, är på baksidan av huset, Kompassen och Luppens ingång. Personalen hämtar gärna ut ert barns låda om ni vill se över vad ni har eller behöver fylla på i klädväg. Vi har tagit ut stora lådor där ni kan lämna väskor, hjälmar så tar personalen med det till respektive avdelning. Är det något speciellt ni vill ha med hem på eftermiddagen, meddela personalen så ordnar de detta.

 

Avdelningarna kommer att sätta upp information om vad som händer på förskolan på fönster ut mot gården och på förskolebloggen. så att ni föräldrar kan ta del av den. Saknar ni någon information ta kontakt med respektive avdelning. Det går även bra att boka samtal med personal om ni vill ha ytterligare information. Samtalen kommer vi att ha i mesta möjliga mån ute för att minimera smittorisken.

 

Vi har gjort förändring när det gäller frukosten på Bellevue förskola och den serveras nu ute mellan kl 7.30 – kl 8.00. Ska era barn äta frukost vill vi att de lämnas senast kl 8.00 på förskolan så att de kan äta frukost i lugn och ro. Frukosten är en av våra pedagogiska måltider på förskolan och där lägger vi en bra start på dagen. Vi ställs inför en svårighet vid frukost när vi får besked om att era barn redan har ätit frukost hemma men kan nog behöva en macka till och när de sedan kommer in inte alls är intresserade av att äta. Utifrån barnens bästa vill vi att de ges möjlighet att äta frukost antingen hos oss eller hemma för att ge barnen en bra start på dagen.

 

Måltidstider på Bellevue förskola

 

Frukost          kl 730 – kl 8.00

Frukt             ca kl 915

Lunch            kl 11.15

Mellanmål      kl 14.15

Frukt              ca 16.45

 

 

 

 

Sammanfattningsvis:

 

·       Kompassens och Luppens dörr på baksidan är huvudingång på förskolan under morgon och eftermiddagstimmar

·       Information om vad som händer kommer att finnas på bloggen samt på fönster ut mot gården på respektive avdelning

·       Frukosten serveras på ute kl 7.30 – kl 8.00

·       Behöver ni något i era barns lådor, tar personalen gärna ut dem

·       Det finns förvaringslådor till respektive avdelning att lämna/hämta era barns saker i ute på gården

 

 

Vårens verksamhetsutvecklingsdagar är:

Måndagen den 8 februari

Onsdagen den 28 april

 

 

Har ni ytterligare funderingar och frågor kontakta mig gärna.

 

Med vänlig hälsning

Anette Åkesson

 

Anette.akesson@malmo.se

0723-529513