måndag 29 januari 2018

Äventyrarna buss vecka 4


Vi började veckan med att åka till bokskogen. När vi kom dit tog vi en kort promenad bort till gamla Malmö naturskola. Där kollade vi på bikupor och pratade om bin. Men intresset rann iväg väldigt snabbt då där fanns snö! Det var mycket roligare att få leka med det! Vi samlade snö och gick mot hinderbanan och stannade där för att klättra.

På eftermiddagen fortsatt vi samla snö för att bygga kakor av olika slag.På tisdagsmorgonen samlades hela gruppen för att diskutera frågor till barnrådet som är nästa tisdag (30/1). Efter det var vi på Malmöhus museum. Eftersom vi besökte fängelsehålan strax innan jul valde vi att besöka akvariet istället. Där pratade vi om livets kedja

  


På onsdagen åkte vi till husiebiblioteket. Vi lånade massor av nya böcker. Besöket avslutade vi med att vara med i ”månadens tävling”. Där skulle man svara på frågor som handlade om vintern. Om vi skulle vinna så får vi ett brev skickat till förskolan.

Efter lunch var vi på bondgårdslekplatsen.

På väg hem därifrån testade vi en ny sak på bussen. Ett bilbingo. Alla barn var fullt koncentrerade och blev alldeles lyriska när de såg något som var med på lappen!

 

Bussveckan avslutades i bokskogen. Där gick vi en runda och kollade på slottet och lyssnade om slottets historia.

Citat från ett barn om vad vi lyssnade på;

”Det handlade typ om sjön på baksidan, det var tre minuter men inte jättelångt. Har det varit typ en timme hade vi stängt av det!”

Till lunch grillade vi korv.


  

Äventyrsböckerna gjordes på fredag förmiddag sen gick vi ut efter lunch.