torsdag 18 januari 2018

Bubblor och bilsaga på Kompassen

Idag har det hänt spännande saker på Kompassen.


Lila och rosa gruppen har varit inne och gjort experiment med vatten och färger och bubblat loss rejält med sugrör. Både spännande att se vad som händer och bra munmotorisk träning.


Gröna gruppen har varit ute på gården och vi skrev en saga tillsammans. När Nadin och Ulrika går i "skolan" så gör vi olika saker som vi sedan gör tillsammans med barngruppen. När vi var i "skolan" senast fick vi göra egna sagor. Vi läste en av de sagorna och sedan fick barnen göra en egen. Början på den sagan var "inspirerad" av den första sagan vi läste.


Först fick alla barnen hämta varsin sak. Det blev några spadar, en bil, en traktor och en grävskopa. Sedan fick en i taget hitta på vad som skulle hända i sagan. Och så här blev det:


HÅLET I VÄGEN


Det var en gång en bil som hette Bagness. Bagness ville vara som den röda spaden men röda spaden visade Bagness andra saker som Bagness var bra på. Då kom lastbilen Hugo och skulle laga ett hål i vägen. Men då gick hålet sönder ännu mer. Traktorn grävde mer sand till hålet och lagade hålet. Takis hjälpte Traktorn genom att hälla sand i hålet från sitt flak. Sandhjulet och spadarna hjälpte också till att laga hålet. Snipp snapp snut så var sagan slut.


En härligt kreativ dag helt enkelt.