onsdag 27 februari 2019

Luppen - Onsdag förmiddag

Idag har Luppen kopplat en del av sitt tidigare lärande till olika upplevelser ute på gården. Situationer som uppkommer i stunden. Det är roligt att se barnens uppmärksamhet och hur de delar med sig av sina tidigare erfarenheter med varandra. Barnen är bland annat mycket uppmärksammade på skräp och kommer ofta springande med det för att visa. Idag hade ett barn hittat en plastmugg som spruckit, och barnet visste att det är Plastis som tar hand om det skräpet.

                                     

Barnen hittade även växter i rabatten, och vi återkopplade till vad växter behöver för att gro och växa samt varför de växer just nu. Vi har tidigare planterat mycket samt tittat på filmer på hur det ser ut när växter gror. Ett barn kopplade de växter vi hittade i rabatten till sin hemmiljö, och berättade att hon har Snödroppar hemma hos sig.
                                       


Vi har även kopplat till vårt Grön Flagg mål om att ta hand om vår närmiljö och värna om djuren genom att hänga ut talgbollar till fåglarna, som vi fått av en vårdnadshavare på Luppen. Barnen fick själva peka ut var de tyckte bollarna skulle hänga, och vi hängde många utanför vårt köksfönster så vi kan spana på dem när de äter.
           
  
                                             


Vi arbetar även med Livsstil och hälsa, som är ytterligare ett Grön Flagg mål, på många olika sätt. Ett av dem är att prata mycket med barnen om maten vi äter, hur den smakar, luktar och ser ut. Vi har märkt ett behov i barngruppen av bildstöd till olika livsmedel som vi äter, då det ibland kan bli abstrakt och svårt att förstå att den panerade fyrkanten på tallriken faktiskt är en fisk.