torsdag 17 oktober 2019

Luppen och Kikaren på äventyr!

Idag har några av barnen på Kikaren och Luppen varit på teater- och dansföreställningen Gräs Salto! på Barnens scen i Folkets Park. Och det var minst sagt lika spännande att åka buss som att titta på teatern.

Föreställningen passar bra in i vårt arbete med Grön Flagg då den handlade om vår koppling till jorden, gräset och insekterna som lever bland oss, maskar, flugor, myror, fjärilar och larver. Det var maskar som ringlade, myror som dansade och blommor som doftade.

De barn som inte sover efter lunchen gavs möjlighet att fortsätta utforska genom att se bilder från teatern, rita något och/eller känna på jord, gräs och löv som vi tog in från gården. Vi luktade på jorden, kände med händerna och fötterna så om barnen är lite jordiga om fötterna när ni kommer hem idag så vet ni varför. :)

Vi provade också att rita med jorden på papper och det funkade hur bra som helst. Då fick vi också möjlighet att prata om vilken färg jorden har. Alldeles brun.

Här finns en länk till en trailer från föreställningen. Titta gärna med barnen så de får återuppleva det tillsammans med er.

Klicka här för trailer - Gräs Salto

Här kommer lite bilder från dagen.