torsdag 4 februari 2021

Äventyrarna experimenterar med vatten

Under veckan har vi gjort olika experiment. Då det äntligen blivit minusgrader och snö har barnen fått testat på vad som händer med vattnet när det är kallt ute. Barnen fyllde olika formar som dem hittade ute på gården. Vi tog ut vattenfärg som barnen färgade vattnet med. 
Dagen efter när vi skulle kolla på resultatet var det redan en annan avdelning som hunnit före och utforskat det. Men dem berättade för oss att det inte hade frusit helt och att dem inte såg att det var olika färger i vattnet. Idag (torsdag) kommer vi göra ett nytt försök igen.


Ett annat experiment barnen kom på i fredags förra veckan var att dem kunde fylla en handske med vatten och lägga ut där ute för att se vad som händer. Det blev ett stort samarbete och engagemang när de startade. Hela avdelningen blev involverade. När vi kom tillbaka på måndagen så insåg barnen att ingen av handskarna hade frusit. Vi kom fram till att värmen från huset gjorde att det inte var lika kallt där handskarna låg placerade. Så vi förflyttade alla handskar till ett bord ute på gården istället. Idag såg vi resultat. Vattnet inuti handskarna hade frusit och skapat isskulpturer i form av en hand. En del händer hade avbrutna fingrar med det blev barnen glada över och smakade på dem. Dem hade ju gjort EGNA isbitar!                                            Resultatet: