fredag 19 februari 2021

grön flagg råd

Grön flagg råd 19/2 2021

 Som en del i förskolans grön flagg arbete ingår att man har ett grön flagg råd där man pratar om olika saker som handlar om grön flagg. Ett barn från varje avdelning var med på mötet.

Idag pratade vi om vad är grön flagg och vi tittade på filmen från sysav, kan man köra bil på en äppleskrutt?

 

Vad är Grön flagg?

Grön flagg handlar om att man inte ska skräpa ner utan att man slänger i sopor.För att det inte är bra för naturen att skräp kastas, så de kommer ut i havet till fiskarna och andra djur.

Ett barn berättade att hon varit på en utflykt med sina föräldrar där de samlat många olika sorters skräp och under varje skräp stod det hur lång tid det tar för skräpet att försvinna. T ex tog det 100 år för glas att brytas ner.

Det finns olika sätt att samla skräp på, några barn berättade att de kan panta flaskor, man kan välja att få pengarna och köpa nya saker för eller så kan man skänka pengarna så de kommer till olika organisationer som hjälper barn i andra länder att går i skolan.

På mötet tittade vi på filmen ”kan man köra bil på äppleskruttar”? Av sysav

Innan vi tittade på filmen ställde vi frågan till barnen om det gick att köra bil på äppleskruttar?

Ja, sa det, kärnorna och skaftet på äpplet används och blir till saker som det går att köra bil på.

I filmen fick vi lära oss att maten bearbetas och blir till en sörja som kallas slurry, den sänds vidare till en biogasanläggning som omvandlar den till biogas och biogödsel. Biogasen används till att köra vissa bilar och bussar med och biogödseln används på åkrar.bilder kommer ifrån mitt avtryck sopsamlarmonseter. vad händer sen