torsdag 9 april 2020

Äventyr med Klubb 16

Idag har Klubb 16 varit ute på äventyr. Vi gick och hämtade en vagn (med plats för 4 barn) som vi fått av en annan förskola i området. Och både på vägen dit och på vägen hem hände det en massa saker.

På vägen dit såg vi en massa svarta fläckar på marken. Vi undrade vad det var? Det var på samma ställen som fågelbajs, men fågelbajs brukar inte vara svart utan vit. Vi klurade länge på vad det kunde vara men kom inte på det.

När vi kom fram till förskolan som ligger i anslutning till en skola fanns det en spännande klätterställning som flera av barnen ville prova. Klätterställningen gav rejält med utmaningar men med lite stöttning och peppande klarade barnen det bra.

Sen hämtade vi vagnen och givetvis var det så att barnen ville åka i den. Så de tog plats och sedan började vi gå mot Rönneholms förskola. Där byggs en ny förskola och utifrån att flera av barnen tycker det är spännande att bygga gick vi dit för att se hur det huset ser ut.

På vägen dit hittade vi dock lite konst. Barnen funderade på vad det kunde vara. "Man kan hänga saker på den." Smart. Vi såg att det fanns en skylt och läste på den. Där stod det att det var en fagott - ett musikinstrument. På andra sidan gatan hittade vi sen en trumpet. Anne försökte blåsa i den men det lät tyvärr ingenting.
När vi kom fram till byggarbetsplatsen var det fullt med byggställningar runt huset och det var ett stort hus med flera våningar. Vi började prata om vad våningar är för någonting och det var inte helt enkelt att förstå. Vi bestämde att vi när vi kom tillbaka till förskolan skulle vi se vad en våning är med hjälp av bildstöd.

Så här ska förskolan se ut när den är klar:


När vi började gå tillbaka till Bellevue förskola kom det en plastpåse dansande i vinden men vi vet ju alla vad en plastpåse som är lös kan ställa till med våra djur och vår natur. Som tur väl var fastnade den på ett ställe så att vi kunde ta den. Och då började nästa äventyr, nämligen sopsamlaräventyret. 

Påsen använde vi för att plocka skräp på vägen tillbaka till förskolan och vi hittade en hel del. Det vi hittade mest av var cigarettfimpar och det är verkligen giftigt för våra djur. När vi hittade skräp pratade vi också om vilket sopsamlarmonster som tycker om de olika sakerna. Cigarettfimpar ger vi till Flamman som gillar brännbart.

När vi kom tillbaka till förskolan hade barnen fått åka vagn länge och Anne och Daniel som gått långt var lite trötta. Det var helt enkelt dags för att byta så Anne och Daniel tog plats i vagnen och barnen körde. Det gick hyffsat bra även om vi krockade med sandlådan efter ett tag.

På eftermiddagen tittade vi sedan på bilder på hus med olika antal våningar för att kunna förstå vad en våning är för någonting.


En spännande dag, full av lärande!