onsdag 24 mars 2021

Luppen: sammanfattning av veckan hitintills

Här kommer en kort sammanfattning på vad vi gjort på Luppen denna vecka fram till idag:

Måndags: En utevistelsedag i det fina vårvädret. Samlingen och fruktstunden tog vi på Äventyrarnas gård o därefter hade vi fortsatt lek på denna sida: prova rutschkanan, bygg med mjuka tegelstenar, sandlådebygg och bollspel.

Tisdag: var vi i rörelserummet och hade gympa med våra klassiker som vi lagt upp här tidigare men vi testade även dessa två: 


ZUMBA KIDS: med låten I like to move it, mycket fart och roliga rörelser med lite utmaning. Inte helt lätt att hålla koll på alla kroppsdelar.


Dansa med Bamse provade vi också på. Vi ser att barnen följer med i rörelserna ju mer de tittar på dem, dansa gärna med era barn där hemma. Ni hittar våra andra rörelsefilmer här i bloggen tidigare inlägg :)

Kort efter att vi lämnat rörelserummet och påbörjat aktiviteter på Luppen gick brandlarmet! Det är inte så ofta vi har oförberedda brandlarm men barnen var jätteduktiga! Vi kastade pärlplattor och magneter åt sidan och gick i samlad trupp i bara strumplästen för att samlas på kullen ute på gården. Där räknades barnen in för andra gången och fick sedan sitta och vänta på presenningen för grönt ljus att gå in. Alltid nyttigt att träna dessa rutiner! 

Onsdag: Idag har vi påskpyntat o pysslat: